Schaapskudde poseert voor schilderswedstrijd in Laren

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De schaapskudde van het Goois Natuurreservaat (GNR) wordt op 15 juni het onderwerp van een bijzondere schilderswedstrijd in Laren. Deze unieke gebeurtenis wordt georganiseerd ter ere van het 150-jarig jubileum van Laren als kunstenaarsdorp.

Terug naar de wortels

In 1874 kwam de beroemde schilder Anton Mauve naar Laren en zette het dorp op de kaart als kunstenaarsdorp door veel schapen op het doek te zetten. Dit voorjaar krijgen inwoners van Laren de kans om in zijn voetsporen te treden en de schapen, net als vele kunstenaars voor hen, vast te leggen.

Schilderwedstrijd

De kudde van ongeveer vijftig schapen vertrekt om 10.45 uur vanaf Singer Laren, onder begeleiding van schaapherder Rozenn le Buhan en burgemeester Nanning Mol. Eenmaal aangekomen op de Brink, worden de schapen afgerasterd achter de poffertjeskraam. Van 11.00 tot 13.00 uur kunnen deelnemers aan de slag met hun schilderijen, op doek of papier.

Jury en prijzen

Een jury, bestaande uit Leo Janssen en Monique Kropman voor de volwassenen, en Gitte Spee en Hans van Deuren voor de kinderen, zal de kunstwerken beoordelen. Het winnende schilderij van de volwassenen wordt tot eind juni in de foyer van het Brinkhuis tentoongesteld.

Deelnemers kunnen zich inschrijven, maar er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Snelheid is dus geboden voor wie deze unieke kans wil grijpen.